Aan de slag! Van foto tot bestelling

Van foto tot fotoprint… dat begint logischerwijs met een foto. Dat kan één van je eigen foto’s zijn op je PC of je Instagram account. Maar je kunt ook een foto uit onze beeldbank gebruiken. Hieronder lees je hoe je aan de slag kunt gaan:

Voordat je begint: let op de resolutie!

Er is één ding waarop je moet letten voordat je begint, en dat is de resolutie van je foto. De kwaliteit van de print hangt daarvan af. Controleer daarom het aantal megabytes dat je bestand groot is. Hoe meer, hoe beter. Voor groot formaat kun je beter een foto van 3 MB gebruiken dan eentje van 1 MB of minder.

Niet geschikt zijn meestal:

  • foto’s die je op internet hebt gevonden, bijvoorbeeld via Google;
  • foto’s die in een e-mail, Word document, e.d. zijn ‘ingeplakt’.

Heb je een foto op het oog, maar weet je niet zeker of hij geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als wij zelf twijfelen aan de resolutie van je foto, dan laten we dat weten, zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Kies, bewerk en bestel

De bestelomgeving van DoekieDoekie.nl beschikt over een online foto-editor. Hiermee kun je je foto op een creatieve manier bewerken. Dit gaat als volgt:

  • Upload je foto (JPG formaat maximaal 10 MB)
  • Kies materiaal en afmetingen van de gewenste print
  • Bewerk je foto
  • Selecteer eventuele extra’s
  • Vul je gegevens in en bestel

Je Instagram-creaties gebruiken

Je nóg creatiever uitleven? Dat doe je misschien al met Instagram. En het mooie is: je kunt je Instagram-creaties op een makkelijke manier bij DoekieDoekie.nl laten printen. Gewoon via ons eigen bestelproces. Zo krijg je een print die echt van de muur af spettert!

Instagram is een app waarmee je allerlei bijzondere effecten aan je foto’s kunt geven. Die foto’s kun je online delen en je kunt mensen erop laten stemmen. Probeer het eens! De app is gratis te downloaden via deze link.


Vind wat je zoekt in de beeldbank

Wil je een unieke en decoratieve fotoprint, maar heb je zelf de juiste foto niet voorhanden? Dan vind je die vast en zeker in de beeldbank van Fotolia, een enorme collectie van tientallen miljoenen hoogwaardige opnames van landschappen, zeegezichten, dieren, planten, kunst, architectuur en nog veel meer. Via de bestelfunctie van DoekieDoekie.nl kun je makkelijk zoeken in de beeldbank en een schitterende print laten maken. Voor het gebruik van een foto uit de beeldbank betaal je slechts € 10,00 meerprijs.

De laatste stap: betalen

Als je een kortingscode of cadeaubon hebt, dan kun je die aan het einde van je bestelling verzilveren. Daarna kom je in de betaalmodus terecht. Deze verloopt via IDEAL. Veilig én makkelijk: je wordt stap voor stap door het betaalproces geleid.